Retired?

Posted on April 3, 2014. Filed under: Uncategorized |

On April first 2014 I retired, no fooling. My colleagues and friend had prepared an amazing farewell party on the 20th of March, and I later wrote to them:

Beste collega’s, lieve vrienden en vriendinnen
Veel van jullie waren op mijn afscheidsfeestje en hebben daar actief en/of passief aan deelgenomen. Middels dit schrijven wil ik jullie hartelijk danken voor die prachtige avond en de mooie jaren die ik heb beleefd aan de UvA. De samenwerking met collega’s en de gedachtewisselingen met studenten hebben tot grote voldoening en vaak ook tot onverbloemd vermaak geleid. Wat niet wegneemt dat er ook wel eens geleden moest worden – sommige zaken in de UvA zijn nou eenmaal een beetje rammelig. Maar al met al is de cultuur in deze tent mij beter bevallen dan die van andere instellingen waar ik heb gediend.
Wat ik nog eens speciaal wil benadrukken is hoe mooi het is dat veel van onze studenten een grote passie voor het vak hebben, die wordt beantwoord door de passie die de docenten voor hun vak hebben. Er zijn recent een aantal docenten met pensioen gegaan en er is een nieuwe wacht aangetreden waar ik het volste vertrouwen in heb en veel van verwacht.
In het bijzonder wil ik nog de organisatoren van het afscheidsfeestje danken; wat een schitterend en perfect georganiseerd specktaeckel!
Ik schrijf dit op 31 maart, mijn laatste officiële werkdag, met een vleugje weemoed. Afscheid, c’est mourir un peu, en natuurlijk is de voorlaatste fase, de vanaprastha (het zwitserleven), die ik nu inga ook een confrontatie met de eindigheid van dit bestaan (vergeef mijn ‘urubismo’ – aasgierenfilosofie ofwel galgenhumor pace Freud). Maar voor het zover is zal ik toch proberen enkele navorsingen in de culturele musicologie af te ronden. Daartoe zal ik met enige regelmaat in Nieuwe Doelen 16 rondspoken en voorlopig geef ik ook nog Indiase zangles op maandagmiddag. Eerlijk gezegd heb ik niet zo’n haast met de sanyasa fase (alzheimer) en de mahasamadhi (kassiewijle, kapoerewiet) als het aan mij ligt, maar goed, dat ligt het niet.
Er zijn, door verschillende aanwezigen, enkele plaatjes geschoten van het feest, met de kanttekening dat het licht niet heeft meegewerkt.
Tot spoedig weerziens!

Here are some pictures of that event.

Advertisements

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

One Response to “Retired?”

RSS Feed for Wim van der Meer's music pages Comments RSS Feed

I also retired on April 30th! 😉


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...